Radek_
Newbie
|
 |
« kdy: Březen 06, 2010, 03:11:07 » |
|
Ahoj, jmenuji se Radek a jsem z Kladna. Mám červenou FD, kterou jsem koupil už v roce 1999. Momentálně je nepojízdná. Techničák je trochu zmatek. Rok výroby je psaný 1992 (design jasná 3.gen. jako má Chose, tedy FD), tovární značka JMZFCxxxx, číslo motoru zas JMZFD13Bxxxx (podle koncového 154 tipuji pořadí vyrobeného kusu) a obsah 2,7. Celá léta mi na STK říkali, že je to špatně, ale v Mazdě v Praze na Spořilově zase, že to tak je správně. Nevíte co s tím? Kvůli tomu platím ručení jak na 3-litr! Ale to není nyní hlavní problém. Odešel motor, nikdo s tím nic nechce dělat. V Mazdě mají jedinou radu - nový motor, ale to je 220 000 Kč jen za motor bez dalších výdajů! Symptomy už tu někdo popisoval - zastudena naskočí, vypadá,že jede jen na jeden rotor a po zahřátí se postupně za práskání do výfuku přidá druhý, za tepla chcípá, ztrácí výkon, nastartovat jde zas až po chvilce vychladnutí. Vlastně, pár měsíců nastartovat už nejde vůbec. Nezbývá než zoufale několik let šetřit na nový motor nebo najít jiné řešení. Tady na foru jsem konečně něco objevil. A proto se chci zeptat zda by někdo neporadil někoho, kdo by zvládl rebuild nebo generálku (co jsem se dočetl, asi mi poradíte hIGGIho) a hlavně za kolik? Aby nebylo nakonec lepší našetřit a mít nový motor? Popřípadě bych se rád na podobné možnosti opravy dohodl. Díky za každou pomoc.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jura
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Březen 06, 2010, 05:42:26 » |
|
Změřit tlaky. Stačí k tomu běžný manometr. Pokud jedna z komor nejeví žádné známky života, je potřeba motor z auta ven a rozdělat. Potom záleží na tom, co všechno je zničené, a za co se podaří jednotlivé díly sehnat. Minimum bych viděl někde kolem 30000,- Kč i s prací. Pak záleží na tom, jak moc na to budeš spěchat a tak dál. Pokud nebude mít hIGI kapacitu, můžeme to provést u nás na Moravě...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jarda
WorkShop
Newbie
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Březen 06, 2010, 07:59:07 » |
|
A to si priprav dalsi balik za cestu tam a zpet  Jeste je pry dilna nekde u Ceske Lipy snad v Oknech nebo tak nejak http://www.autoupravna.com
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Metan
Full Member

93´Rx-7 FD
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Březen 06, 2010, 08:10:35 » |
|
ahoj vitam te, dalsi cervene FD z kladna, sakra tech tam je  v technicaku ma byt urcite 1.3 takze povinne 1350,- rocne, alespon u mne. O spravne informace (emise, a dalsi informace o motoru) si muzes napsat do mazdy oni ti poslou za 1300,- jednu A4 podle ktere ti na urade vyplni, doplni,upresni technicak.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Marty
Newbie
Crashed
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Březen 07, 2010, 09:55:26 » |
|
Luke měl ten stejný problém se zapsaáním obsahu u svýho NAčka. Tak mu napiš, řekne Ti konkrétně co a jak.... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Chose
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Březen 07, 2010, 11:28:37 » |
|
Ahoj, jak jsi nasel, nejvice zkusenosti ma Higgi a Jarda generalky dela ( www.autoupravna.com). Kdyby bylo vsechno spatne, tak to vyjde tak na 100k, ale to nebude tvuj pripad myslim. Pokud by jsi mazdu dopravil k nam na dilnu, tak je mozne zmerit komprese a pripadne odhadnout cim to a jak. Nase dilna ( www.dorifto.cz) je v Horomericich, takze z kladna kousek. Eventuelne muzem k tobe zajet na vylet 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
'00 Nissan Skyline R34 GTR V-SPEC (monster street machine) '97 Nissan 260SX S14.5 (DORIFTO monster) '93 Nissan 200SX S13 (SOLD - DORIFTO machine) '93 Mazda RX-7 FD (SOLD - STREET machine)
|
|
|
|
Luke
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Březen 08, 2010, 10:21:05 » |
|
Luke měl ten stejný problém se zapsaáním obsahu u svýho NAčka. Tak mu napiš, řekne Ti konkrétně co a jak....  Jak psal Metan: zajít do zastoupení Mazdy, vyžádat si dobrozdání o technických údajích, speciálně se zmínit, že chceš hlavně objem (obsah) motoru.... už je to dávno, ale pamatuju si, že to posílali do Mazdy Japan... takže to trvalo pár měsíců. No a pak si tam jen zajdeš pro A4 list papíru a zaplatíš (tenkrát to myslím bylo 1200,-). (možná by to i poslali, jak píše Metan) Pak zajdeš nahlásit opravu v TP na odbor dopravy. Po opravě to nahlásíš na pojišťovnu. Poznámka: pokud máš ČPP, doporučuju místo hlášení změny objemu zrušit smlouvu a uzavřít novou s novými údaji. ČPP totiž není schopna provést takovouto změnu u běžící smlouvy!!! Což ale bohužel zaměstnanci ČPP netuší. Ve výsledku mi to žměnili ZA ROK A PŮL!!! Po celou tu dobu sem chodil na pobočky, vyplňoval formuláře, nechal si vyměřovat složenky na správnou částku, ty platil... ale mezitím mi vždy přišla složenka na tu původní částku.... po návštěvách poboček doporučováno ji nezaplatit a nové vyměření s platbou... a to furt dokola. Skončilo to výzvou ČPP k zaplacení dlužné částky, hrozením vymáháním, prokazováním nahlášení změn, zaplacení složenek... Nakonec to uznali, zjistili, že sice změna byla nahlášena, ale systém změnu neumožňuje zaregistrovat. No a místo vymáhání mnou nezaplacených plateb mi naopak vraceli moje přeplatky.
|
|
|
|
« Poslední změna: Březen 08, 2010, 10:26:00 od Luke »
|
Zaznamenáno
|
Černá S4 RX-7 NA US, r.v.1989
|
|
|
petan_250
Full Member

MX3 V6 -> RX7 FD :)
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Březen 08, 2010, 12:16:43 » |
|
Cus, ohledne vyjadreni od Mazdy, staci napsat na: tpm@scc-cz.com s prilohou kopie velkeho TP a co vse chces aby ti poslali (obsah motoru atd). Je nutne napsat take tvou adresu, pride ti doporuceny dopis na dobirku (za 1300CZK) kde bude ofiko vyjadreni o emisni norme, obsahu motoru atp. Tento papir pak pouzijes pri dohadovani na uradech .... GOOD LUCK 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
|
|
|
|
Eset
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Březen 09, 2010, 12:02:16 » |
|
co se týče zrušení pojistky.... nejjednodušší cesta jak jí zrušit je prodat fiktivně auto (se známym se domluvíš, že spolu sepíšete kupní smlouvu) tu ukážeš na pojišťovně a ta ti musí smlouvu zrušit... pak ti kámoš napíše zrušení kupní smlouvy pro skryté závady a auto ti vrátí.... tudíž jsi vlastně nic neprodal, jen jsi přišel o povinné ručení... a jinak jak píšeš, tak máš FC papíry na FD auto  Doporučuju jít do mazdy ať ti to opraví... protože 26B se do RX7 opravdu nedával....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Zeleno-modro-červeno-bílo-béžovej S4 / S5 N/A šrot, ale rotary love veliká.
|
|
|
|
hIGGI
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Březen 09, 2010, 04:05:59 » |
|
co se týče zrušení pojistky.... nejjednodušší cesta jak jí zrušit je prodat fiktivně auto (se známym se domluvíš, že spolu sepíšete kupní smlouvu) tu ukážeš na pojišťovně a ta ti musí smlouvu zrušit... pak ti kámoš napíše zrušení kupní smlouvy pro skryté závady a auto ti vrátí.... tudíž jsi vlastně nic neprodal, jen jsi přišel o povinné ručení... a jinak jak píšeš, tak máš FC papíry na FD auto  Doporučuju jít do mazdy ať ti to opraví... protože 26B se do RX7 opravdu nedával.... Pokud ma psany rok vyroby 1992 tak jsou to FDckovy papiry....FD prvni kusy se v roce 1992 uz vyrabely, i kdyz se prodavaly az pro modelovy rok 1993
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
GT35R FC3S
|
|
|
Radek_
Newbie
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Březen 10, 2010, 10:44:54 » |
|
Díky všem za rady. Co se týká opravy, tak už je dohodnuta s hIGGim. Teď už jen doufat, že všechno dopadne co nejlíp a v dohledné době budu pojízdný.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pallas
Newbie
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Březen 10, 2010, 10:53:45 » |
|
Díky všem za rady. Co se týká opravy, tak už je dohodnuta s hIGGim. Teď už jen doufat, že všechno dopadne co nejlíp a v dohledné době budu pojízdný.
Vitej a drzim palce. Pres tyden pobyvam v Kladne, takze az budes jezdit, tak muzeme vyrazit nekam na projizdku :-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE ::: 
|
|
|
petan_250
Full Member

MX3 V6 -> RX7 FD :)
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Březen 10, 2010, 12:29:44 » |
|
Vitej a drzim palce. Pres tyden pobyvam v Kladne, takze az budes jezdit, tak muzeme vyrazit nekam na projizdku :-) Napodobne, do Kladna to neni tak daleko od garaze kde je uskladnena ma RXka 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
|
|
|
|
Eset
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Březen 14, 2010, 01:32:53 » |
|
co se týče zrušení pojistky.... nejjednodušší cesta jak jí zrušit je prodat fiktivně auto (se známym se domluvíš, že spolu sepíšete kupní smlouvu) tu ukážeš na pojišťovně a ta ti musí smlouvu zrušit... pak ti kámoš napíše zrušení kupní smlouvy pro skryté závady a auto ti vrátí.... tudíž jsi vlastně nic neprodal, jen jsi přišel o povinné ručení... a jinak jak píšeš, tak máš FC papíry na FD auto  Doporučuju jít do mazdy ať ti to opraví... protože 26B se do RX7 opravdu nedával.... Pokud ma psany rok vyroby 1992 tak jsou to FDckovy papiry....FD prvni kusy se v roce 1992 uz vyrabely, i kdyz se prodavaly az pro modelovy rok 1993 já vycházel z toho, že píše, že v papírech má VINko začínající JMZ FCxxxx ale jestli to maj takhle i FD tak máš asi pravdu....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Zeleno-modro-červeno-bílo-béžovej S4 / S5 N/A šrot, ale rotary love veliká.
|
|
|
|
hIGGI
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Březen 14, 2010, 08:39:18 » |
|
a kde ctes ze tam ma JMZFC ?
|
|