Czech RX-7 Club | Český RX-7 Klub
Září 09, 2010, 01:36:50 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Turbiny na TII (Hitachi HT18S-2S)  (Přečteno 313 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Máca #2
Jr. Member
**

« kdy: Březen 10, 2010, 04:19:51 »

Konkrétně S4, ale s ohledem na to co mě zajímá je to asi jedno. Zajímá mě jejich "spolehlivost"...
Nejsem strojař, ale mám za to, že materiál bude litina a ta prý ráda praská. Zjistil jsem, že moje má na dvou místech prasklou tu dělící přepážku, na přírubě a pak uvnitř v turbíně. Co se s tím dá dělat? Nechat být nebo svařit? Co spolehlivost svařené litiny?
Zaznamenáno
Gurke
WorkShop
Hero Member

« Odpověď #1 kdy: Březen 10, 2010, 05:27:12 »

nevim no nez to cele rozebirat pak nechavat varit a nakonec sestavit a doufat ze to bude ok. Je asi lepsi ten kus vymenit z nejakeho ktere je jinak nepouzitelne.
Zaznamenáno

mutant S4 & S5
hIGGI
Administrator
Hero Member

« Odpověď #2 kdy: Březen 10, 2010, 07:18:18 »

tady k tomu nejake psani s fotakama od mazdatrixu :

http://www.mazdatrix.com/faq/tbcrack.htm

Vysledky zavarovani jsou takove vselijake ale pokud nemas jinej lepsi a nechces davat ranec za novej tak ti nic moc nezbyva.

U novych litinovych turbo svodu od AMS resi praskani cryogennim osetrenim a pokud je takhle osetri tak na ne daji celozivotni zaruku....Problem je ze tydle stare se mrazit nedoporucuje, stare litine ktera uz ma sve praskliny a vady cryo nesvedci....
Zaznamenáno

GT35R FC3S
Máca #2
Jr. Member
**

« Odpověď #3 kdy: Březen 11, 2010, 08:39:04 »

Hádám, že schánět po klubu schopnou turbínu, která se nechá i bezpečně zmrazit je asi zbytečné? Ale jen pro jistotu... Nemáte někdo takovou ve svém inventáři?

No a další otázka se pak sama nabízí... Tušíte kde sehnat novou?

Koukal jsem, že www.specialturbo.cz už repasovali turbo pro sbd http://rx7.cz/forum/index.php?topic=482.0, tak jsem tam psal, ale případné další návrhy uvítám.
Zaznamenáno
hIGGI
Administrator
Hero Member

« Odpověď #4 kdy: Březen 11, 2010, 08:50:19 »

zachovavat seriovy exhaust manifold a turbine housing pokud je nemas v dobrem stavu se zda byt temer nerealne

co mas v poradku a co potrebujes ? oboje? nebo jenom turbine housing ? (a exhaust manifold mas OK)

turbo je stejne s4 a s5, ale vzdy musis mit ze stejne serie manifold i turbine housing

jdu se mrknout co tady mam ja navic a v jakem stavu...
Zaznamenáno

GT35R FC3S
Máca #2
Jr. Member
**

« Odpověď #5 kdy: Březen 11, 2010, 10:18:00 »

Potřebuji jenom turbinu... Vysvětlím o co mi jde...

Uvažuji o hybridu. Sestával by ze stock turbiny a zbytek garrett t3/t4e "60" stage III turbine wheel + externí wastegate.

Mám doma kompletní turbo t3/t4 i s turbínou, ale chtěl bych zachovat původní twinscrool. S4 turbínu scháním protože oproti S5 má jednodušeji řešenou wastegate.

rozdíl mezi rotory garrett x hitachi je cca 1mm ve prospěch garretta, takže turbínu bych upravil na požadovaný rozměr a zaslepil původní interní wastegate.
Svody budou komplet nové s externí wastegate.
Zaznamenáno
hIGGI
Administrator
Hero Member

« Odpověď #6 kdy: Březen 11, 2010, 01:10:24 »

pokud uz mas jine turbo, tak dej i jine svody a neres to, mechanismus twinscrollu si muzes vyrobit i do nich

ja tu mam dva s4 turbine housing a oba maji praskliny
Zaznamenáno

GT35R FC3S
Máca #2
Jr. Member
**

« Odpověď #7 kdy: Březen 11, 2010, 04:41:54 »

nové svody budou tak jako tak, teď jde v podstatě jen o to, jakou udělám přírubu k turbu.

jak říkám, šlo o to, aby i turbína byla rozdělená, kvůly odezvě, a to ta moje nová není. A investovat čas a peníze do opravy té původní s tím, že výsledek bude nejistý, se mi nechce...

odepsali mi ze specialturbo:
"Bohužel, HT18S je označení turbodmychadel Hitachi, kde vám nedokážu objednat skříň samostatně. Někdy je i dost velký problém objednat celé TD."
Tím to všechno padá, leda snad, že by někdo měl možnost sehnat novou/schopnou...  Kroutím očima

Děkuji za pomoc... Mrknutí
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!